المعرفة و النور

اهلا بك منتدى المعرفة و النور تشرف بوجودكم
فاذا كنت زائر نرجو التسجيل و اذا كنت عضو فى المنتدى نرجو تسجيل دخولك
المعرفة و النور

اسلامى علمى ثقافى دينى فكرى تعليمى وكل شى

المواضيع الأخيرة

» لكل طلاب الثانوية العامة
الثلاثاء يوليو 16, 2013 6:40 am من طرف Admin

» الفن الاصلى
الإثنين نوفمبر 08, 2010 9:23 am من طرف ملاذ...

» شوف الصورة دى و احكم
الإثنين نوفمبر 08, 2010 9:02 am من طرف ملاذ...

» مصر تطرد إسرائيليا حرض المشجعين
الخميس أكتوبر 28, 2010 6:52 pm من طرف ملاذ...

» فـــن الديكوباج بورق الكتب
الخميس أكتوبر 28, 2010 6:27 pm من طرف ملاذ...

» اي طفل ....من هذه الاطفال كنت
الخميس أكتوبر 28, 2010 5:59 pm من طرف ملاذ...

» تاريخ بلدنا العريق ( تاريخ هذا البلد لا تقرا بس طالعة )
الخميس أكتوبر 28, 2010 5:35 pm من طرف ملاذ...

» لفسطاط
الخميس أكتوبر 28, 2010 5:27 pm من طرف ملاذ...

» سماء معظم الدول وعواصمها حسب الترتيب الأبجدي
الخميس أكتوبر 28, 2010 5:17 pm من طرف ملاذ...

خدمات المعرفة و النور

اضغط هنا لتكبير الصورة

احصائيات

أعضاؤنا قدموا 801 مساهمة في هذا المنتدى في 260 موضوع

هذا المنتدى يتوفر على 233 عُضو.

آخر عُضو مُسجل هو اشرف فتحى على فمرحباً به.

المتواجدون الآن ؟

ككل هناك 2 عُضو متصل حالياً :: 0 عضو مُسجل, 0 عُضو مُختفي و 2 زائر

لا أحد


[ مُعاينة اللائحة بأكملها ]


أكبر عدد للأعضاء المتواجدين في هذا المنتدى في نفس الوقت كان 21 بتاريخ الثلاثاء سبتمبر 15, 2009 2:18 am

تدفق ال RSS


Yahoo! 
MSN 
AOL 
Netvibes 
Bloglines 

ترجمة


    من النهاردة مفيش تعب.......

    شاطر

    Admin
    عضو متطور
    عضو  متطور

    انثى
    عدد الرسائل : 552
    العمر : 20
    المزاج : رايقة
    تاريخ التسجيل : 13/06/2008

    من النهاردة مفيش تعب.......

    مُساهمة من طرف Admin في الأحد أغسطس 30, 2009 9:25 am

    زهقتوا من التفكير حتعملوا اية فى رمضان على الفطار الحل هنا

    عندنا
    عزومة 1 رمضان
    العصير
    قمر الدين


    بما أننا اخترنا أن يكون معانا في الأسبوع الأول من رمضان أكلات من المطبخ المصري، يبقى هتلاقي إن أهم حاجة بتميز السفرة المصرية في رمضان هو؛ وجود كأسات عصير قمر الدين على السفرة، ودي أبسط طريقة لعمل العصير..

    المقادير:-

    • 1/2 لفة قمر الدين مقطعة قطعاً صغيرة
    • 1/2 كوب مشمش مجفف
    • 1/2 كوب سكر
    • 3 أكواب مية
    • مكعبات ثلج "اختياري"

    الطريقة:-

    انقعي قمر الدين والمشمش المجفف مع بعض أول ما تصحي من النوم في المية، وقبل أذان المغرب بنص ساعة ضيفي إليهم السكر والمية، واضربيهم مع بعض في الخلاط، وبعد كده صفّيهم بالمصفاة السلك، وصبي عصير قمر الدين في كأسات العصير وضيفي إليه مكعبات الثلج.

    طبق الشوربة
    شوربة الخضار بالشعرية


    فيه بنات كتير مش بتحب إنها تاكل الخضار المطبوخ، ودي حاجة غلط جداً خصوصاً مع الصيام طول النهار...
    فإيه رأيك لما تتغلبي على المشكلة دي وتعملي طبق شوربة خضار، وعلى فكرة الطبق ده طعمه حلو جداً، وكمان خفيف على المعدة في رمضان ده؛ غير أنه هيفتح نفسك على الأكل، وهيعوّض جسمك عن نسبة السوائل اللي ممكن يفقدها بسبب الصيام، ودي أسهل طريقة لعمل شوربة الخضار...

    المقادير:-

    • 1/4 كيلو بسلة
    • 1/4 كيلو فاصوليا خضراء
    • 2 حبة جزر مقطعة مكعبات متوسطة الحجم
    • 2حبة بطاطس مقطعة مكعبات متوسطة الحجم
    • 2 حبة كوسا مقطعة مكعبات متوسطة الحجم
    • 1/2 كوب شعرية
    • معلقتين سمنة
    • معلقة ملح وفلفل
    • شوربة فراخ أو لحمة
    • مكعب مرقة دجاج "اختياري"
    • حزمة بقدونس مقطعة قطع صغيرة "للتجميل"
    • عصير ليمونة "اختياري"

    الطريقة:-

    1- هاتي حلة صغيرة واسلقي فيها البسلة والفاصوليا، وبعد كده اغسليهم بالمية الباردة، وحطيهم في المصفاة علشان تتخلصي من أي مية ممكن إنها تكون موجودة.
    2- هاتي الحلة اللي هتعملي فيها الشوربة، وحطي فيها معلقتين سمنة، وحطيها على النار، بعد كده ضيفي ليها الشعرية وقلبيها لغاية ما تحمرّ ويبقى لونها ذهبي.
    3- هاتي باقي الخضروات وضيفيها للشعرية، واستمري في التقليب لمدة عشر دقائق، وبعد كده ضيفي إليهم "مكعب مرقة الدجاج" و"شوربة الفراخ أو اللحمة" وسيبيهم على النار لمدة ربع ساعة أو لغاية ما الشوربة تغلي، بعد كده هدي نار البوتجاز وسيبيها لمدة ربع ساعة أو لغاية ما تلاقي الخضار استوي اطفي البوتجاز، وقبل أذان المغرب بربع ساعة صبي الشوربة في أطباق الشوربة، وضيفي ليها البقدونس المقطع وعصير الليمون.

    طبق السلطة
    سلطة الزبادي

    اخترنا لك النهارده طبق سلاطة الزبادي لأن ده أنسب حاجة للطبق الرئيسي اللي هنعمله النهارده ...
    المقادير:-

    • 3 فصوص ثوم مدقوق
    • علبة زبادي
    • ورقة نعناع جافّ أو أخضر
    • خيارة مقطعة قطع صغيرة جداً أو مفرومة
    • معلقة زيت ذرة
    • معلقة فلفل أسود + معلقة ملح + معلقة كمون
    الطريقة:-
    حطي علبة الزبادي فى طبق السلطة، وضيفي إليها الثوم المدقوق والخيار والملح والزيت والفلفل الأسود والكمون، وقلبيهم كلهم مع بعضهم كويس، وزيني أطراف الطبق بالنعناع أو رشي على الطبق أوراق النعناع.

    الطبق الرئيسي
    بط محشي فريك


    البط من الأطباق المشهورة جداً في المطبخ المصري واللي كل المصريين بيحرصوا على وجوده على مائدة الإفطار في أول يوم رمضان، وفيه أكتر من طريقة لعمل البط بس إحنا النهارده اخترنا لك الطريقة دي...

    المقادير:-

    • 1/2 كيلو فريك
    • 1حبة طماطم مقطعة قطع صغيرة جداً
    • 2 معلقة كبيرة زبدة
    • 3 معالق كبيرة زيت عباد الشمس
    • 3 بصلات مقطعة قطع صغيرة
    • 3 حبات بطاطس مقطعة قطع صغيرة
    • ملح وفلفل وبهارات
    • 3 بصلات مقطعة شرائح
    • ورق لاورو
    • 3 أكواب مية دافية
    • 1كوب كبير دقيق
    • عصير ليمونة

    الطريقة:-

    1- هاتي الفريك واغسليه كويس وبعد كده حطيه في المصفاة.
    2- هاتي حلة وحطي فيها الزبدة والزيت وحطيهم على النار لغاية ما يسخنوا، وبعد كده ضيفي إليهم الفريك مع التقليب المستمر لغاية ما الفريك لونه يبقى ذهبي.
    3- لما تلاقي إن الفريك لونه بقى ذهبي ضيفي إليه الطماطم المبشورة والبصل والبطاطس والملح والفلفل والبهارات، وشوحيهم على النار لمدة 10 دقائق مع التقليب المتسمر بس خدي بالك إن النار تكون هادية.
    4- هاتي البطة ونظفيها كويس من جوه ومن بره واغسليها بالمية وبالملح والدقيق والليمون وبعد كده اغسليها بالمية وبعد كده حطيها في المصفاة علشان تصفي كل المية اللي فيها.
    5- بعد كده هاتي شوكة واغرسي بيها جسم البطة في أماكن مختلفة بعد كده ادهني قلب البطة بالملح والفلفل وابدئي في حشو قلبها بخلطة الفريك.
    6- هاتي صينية الفرن وادهنيها سمنة وحطي فيها شرائح البصل المتبل بالملح والفلفل وورق اللاورا، وحطي عليهم البطة ورشي الملح والفلفل والبهارات على سطح البطة.
    7- لو لقيتي إن فيه فريك باقي منك ممكن إنك تحطيه في ورق فويل وتلفيه كويس وتحطيه في صينية الفرن مع البطة.
    8- ضيفي إلى الصينية كوباية مية دافية وغطي الصينية بالورق الفويل ودخليها الفرن على درجة حرارة متوسطة لمدة ساعة ونص.
    9- بعد مرور الساعة ونص خرجي الصينية وشيلي من عليها الورق الفويل وسيبيها في الفرن لمدة نص ساعة كمان علشان وشها يحمر.
    10- بعد مرور النص ساعة خرجيها وحطيها في طبق التقديم وزيني الطبق من على الأطراف بالبطاطس.


    طبق الحلو
    كنافة بالمكسرات


    زي ما قمر الدين والبط المحشي من الأكلات الرئيسية على السفرة المصرية في مصر، كمان طبق الكنافة من الأطباق الرئيسية اللي بتلاقيها موجودة في كل بيت في رمضان، وعلى فكرة الكنافة لها أكتر من طريقة بس النهارده هننتهز فرصة وجود ياميش رمضان ونعمل الكنافة بالمكسرات، وإن شاء الله في الأيام اللي جاية نجيب طرق تانية كتير...
    ومش محتاجة إني أفكرك إنك بلاش تعملي أكتر من صنف حلويات كفاية صنف واحد بس وتعمليه على قد أفراد أسراتك أو على قد عدد أفراد العزومة علشان ما فيش حاجة تفيض وتترمي.

    المقادير:-

    • 1/ 2 كيلو كنافة
    • 1/ 4 كوباية زيت ذرة
    • 1/ 2 كوباية زبدة أو سمنة
    • 1/ 4 كوباية عين جمل أو جوز من غير قشرة
    • 1/ 4 لوز من غير قشرة
    • 1/ 4 كوباية بندق من غير قشرة
    • 1/ 4 كوباية فستق من غير قشرة
    • 1/ 2 كوباية زبيب

    مقادير الشربات:

    • 1/ 2 كوباية سكر
    • 3/ 4 كوباية مية
    • عصير ليمون
    • فانيليا.

    طريقة عمل الشربات:-

    حطي السكر والمية كلهم مع بعض في إناء على نار هادئة لمدة ربع ساعة، بعد كده ضيفي الليمون وسيبيه لمدة 5 دقائق لغاية ما يغلي، بعد كده حطي الفانيليا وشيليه من على النار وسيبيه لغاية ما يبرد.

    طريقة عمل الكنافة:-

    1- هاتي المكسرات اللي عندك كلها وحطيها كلها في كيس بلاستيك ودقي فوقه بإيد الهون علشان تكسري المكسرات إلى قطع صغيرة.. بعد ما تكسري المكسرات حطيها في طبق وضيفي إليها الزبيب وقلبيهم مع بعض كويس.
    2- قطعي الكنافة، بعد كده حطيها في صينية فيها زبدة سايحة واخلطي الزبدة السايحة دي مع الكنافة كويس لغاية ما تلاقيها فعلاً اتشربت الزبدة كلها.
    3- هاتي صينية تانية وادهنيها بالزبدة وحطي فيها نصف كمية الكنافة واضغطي عليها كويس بإيدك علشان تبقى متماسكة.
    4- رشي المكسرات اللي عندك، بعد كده ضيفي النصف الباقي من الكنافة واضغطي عليها بإيديك كويس علشان تتماسك.
    5- حطيها في فرن متوسط الحرارة، وسيبيها لمدة نص ساعة أو لغاية ما تلاقي وشها بقى لونه ذهبي ولو هتقدري إنك تقلبي الكنافة في نصف مدة الطهي مع إضافة 1/ 2 معلقة كبيرة زبد أو سمن في الصينية وتدخليها الفرن تاني (بعد ما تقلبيها)، وده علشان تبقى الكنافة لونها واحد من جميع النواحي، بعد كده خرجيها من الفرن وقطعيها على حسب الحجم اللي إنتِ عايزاه وصبي عليها الشربات البارد وبعد كده حطيها في طبق.



    وبكده تكون خلصت عزومتنا النهارده

    وياللا بسرعة على المطبخ
    علشان تلحقي تعمليها على الفطار
    وإلى اللقاء غداً إن شاء الله
    مع أطيب التمنيات بصوم مقبول
    وإفطار شهي بإذن الله

    يتبع

    Admin
    عضو متطور
    عضو  متطور

    انثى
    عدد الرسائل : 552
    العمر : 20
    المزاج : رايقة
    تاريخ التسجيل : 13/06/2008

    رد: من النهاردة مفيش تعب.......

    مُساهمة من طرف Admin في الأحد أغسطس 30, 2009 9:28 am

    عزومة 2 رمضان


    المشروب
    اللبن بالتمر

    فيه ناس كتير بيحبوا إنهم يفطروا على البلح بالتمر، علشان كده جبنا لهم النهارده أحسن طريقة لعمل اللبن بالتمر وعلى فكرة كوب التمر باللبن دي مفيدة جداً جداً للجسم.

    المقادير:-
    • كيلو لبن
    • 5 معالق سكر "اختياري"
    • 1/4 كيلو بلح منزوع النوى ومقشر
    • 1/2 معلقة فانيليا أو نص معلقة قرفة "اختياري"

    الطريقة:-
    1. انقعي البلح لمدة خمس ساعات في مية وبعد كده قشريه.
    2. هاتي كوب كبيرة وحطي فيها اللبن البارد وضيفي ليه البلح والسكر وقلبيهم مع بعض كويس، وبعد كده ضيفي إليهم نصف معلقة الفانيليا أو نصف معلقة قرفة، وقلبيهم كلهم مع بعضهم كويس وبعد كده صبيهم في الكوبايات.



    طبق الشوربة

    شوربة البسلة



    المقادير:-

    • كوب لبن
    • كوب شوربة فراخ أو لحمة
    • بصلة متوسطة مقطعة قطعاً صغيرة جداً
    • 1/4 كيلو بسلة
    • 3 أكواب مية
    • 1/2 1 معلقة كبيرة زبد
    • معلقة كبيرة دقيق
    • 1/4 حزمة بقدونس مقطعة قطع صغيرة

    الطريقة:-

    1. هاتي البسلة واسلقيها كويس في المية لمدة ربع ساعة بعد ما تلاقيها استوت اطفي البوتجاز وصفيها من مية السلق وسيبيها لغاية ما تبرد.

    2. حطي البسلة في الخلاط وضيفي إليها ربع كوب مية واضربيها في الخلاط كويس علشان تنعم، وبعد كده صفيها بمصفاة دقيقة.

    3. هاتي حلة وحطي فيها الزبدة وبعد كده ضيفي إليها البصلة وقلبيها كويس لغاية ما لونها يبقي ذهبي.. بعد ما تلاقي إن لون البصلة بقى ذهبي ضيفي إليها الدقيق وباقي الزبدة، واستمري في التقليب لغاية ما الدقيق يبقى لونه ذهبي.

    4. بعد ما تلاقي إن الدقيق لونه بقى ذهبي ضيفي إليه اللبن بالتدريج مع التقليب المستمر، وبعد كده ضيفي ليه المرقة والملح والفلفل والبسلة وقلبيهم كويس مع بعض، وسيبيهم مع بعض لغاية ما يغلوا وبكده إنت عملتي شوربة البسلة وقبل أذان المغرب بربع ساعة سخنيها تاني وصبيها في أطباق الشوربة.

    على فكرة ممكن إنك تضيفي شوية مية أثناء الغليان ده في حالة لو لقيتي إن الشوربة سمكية زيادة عن اللزوم.


    طبق السلطة
    سلطة البطاطس


    • 4 ثمرات بطاطس مسلوقة ومقطعة مكعبات
    • 1/2 حزمة بقدونس مقطعة قطعاً صغيرة
    • 1/4 حزمة كرفس مقطعة قطع صغيرة
    • بصلة مقطعة قطع صغيرة
    • فصين ثوم مدقوقين ناعم
    • معلقة صغيرة فلفل
    • معلقة صغيرة ملح
    • ثمرة طماطم مقطعة قطع صغيرة
    • قرن فلفل أحمر مقطع قطع صغيرة

    الطريقة:-

    اخلطي كل المقادير مع بعضها وحطيها في طبق السلطة.


    الطبق رئيسي

    الريش البتلو بالخضروات

    المقادير:-

    • كيلو ريش بتلو، أو ريش ضأن
    • بصلة كبيرة مقطعة شرائح
    • 1 ثمرة فلفل أخضر صغيرة مقطعة قطع صغيرة
    • 2 معلقة كبيرة عصير ليمون
    • 1/2 كوب بسلة
    • 3 ثمرات جزر
    • 3 ثمرات بطاطس
    • حزمة روزماري
    • 1 معلقة كبيرة بهارات
    • 1/2 كوب مية مغلية

    الطريقة:-

    1. قطعي أوراق الروزماري، واخليطها بالفلفل الأخضر وعصير الليمون والملح والفلفل وقلبيهم مع بعض كويس وضيفي إليهم الريش وقلبيهم كلهم مع بعض وسيبيهم لمدة 3 ساعات علشان اللحمة تتبل كويس.
    2. بعد مرور الـ 3 ساعات هاتي صينية الفرن وحطي فيها شرائح البصل ورصي من فوقها الريش، وضيفي ليهم باقي الخليط السابق اللي إنت عملتيه.
    3. شغلي البوتجاز على نار متوسطة، وحطي الصينية على النار، وسيبيها لمدة 1/ 2 ساعة أو لغاية ما اللحمة تخرّج المية الموجودة فيها وتشربها تاني مع التقليب من وقت للتاني.
    4. لما تلاقي اللحمة شربت المية بتاعتها ضيفي ليها 1/2 كوب مية مغلية وغطي الصينية وسيبيها على النار لمدة ساعة ونص كمان أو لغاية ما تلاقي إن اللحمة استوت.
    5. بعد مرور ساعة من وجود اللحمة على النار اسلقي البسلة وقطعي الجزر والبطاطس قطع كبيرة، وضيفيهم إلى اللحمة بعد ساعة من مدة طهي اللحمة سيبيهم على النار لغاية ما الاتنين يستووا.
    6. بعد ما اللحمة والخضار يستووا اغرفيهم في أطباق التقديم، ممكن مع الطبق ده إنك تعملي طبق رز أبيض أو طبق مكرونة.
    طبق الحلو
    قطايف بالمكسرات




    المقادير:-

    • 1/2 كيلو قطايف عصافيري "صغيرة"
    • كوب بندق مجروش
    • كوب لوز مجروش
    • كوب سوداني مجروش
    • 1/2 كوب سكر
    • 1 معلقة كبيرة ماء زهر أو ماء ورد
    • زيت للقلي
    • شربات

    الطريقة:-
    1. هاتي طبق واخلطي فيه البندق واللوز والسكر، وضيفي ليهم ماء الزهر أو الورد.
    2. هاتي القطايف واحشيها معلقة كبيرة من خليط المكسرات اللي عندك، خدي بالك إن الحشو ده يكون في وسط قرص القطايف، واقفلي قرص القطايف بالضغط عليه بإديك، وخدي بالك إنك تتأكدي من عدم وجود أي حشو ظاهر.
    3. بعد ما تخلصي حشو القطايف كلها هاتي طاسة وسخني فيها الزيت كويس، وبعد كده اقلي القطايف على درجة حرارة متوسطة، لغاية ما تلاقي إن لون القطايف بقى ذهبي شيليها من الزيت وحطيها في الشربات، وبعد كده طلعيها من الشربات وحطيها في مصفاة علشان تتخلصي من الشربات الزيادة، وبعد كده حطيها في طبق الحلويات.
    ودي كمان طريقة عمل شربات القطايف..

    مقادير الشربات:

    • 1/2 كوب سكر
    • 3/4 كوب مية
    • عصير ليمونة
    • فانيليا

    طريقة عمل الشربات:

    حطي السكر والمية كلهم مع بعض في إناء على نار هادئة لمدة ربع ساعة، وبعد كده ضيفي الليمون وسيبيه لمدة 5 دقائق لغاية ما يغلي، وحطي الفانيليا وشيليه من على النار وسيبيه لغاية ما يبرد.




    وبكده تكون خلصت عزومتنا النهارده

    وياللا بسرعة على المطبخ
    علشان تلحقي تعمليها على الفطار





    وإلى اللقاء غداً إن شاء الله


    مع أطيب التمنيات بصوم مقبول
    وإفطار شهي بإذن الله

    سلااااااااام

    ننتظر اكلاتكم

    Admin
    عضو متطور
    عضو  متطور

    انثى
    عدد الرسائل : 552
    العمر : 20
    المزاج : رايقة
    تاريخ التسجيل : 13/06/2008

    رد: من النهاردة مفيش تعب.......

    مُساهمة من طرف Admin في الأحد أغسطس 30, 2009 9:31 am

    يلا ردود

    دموع تائبه
    عضو جديد
    عضو جديد

    عدد الرسائل : 1
    العمر : 20
    تاريخ التسجيل : 17/08/2009

    السلام عليكم

    مُساهمة من طرف دموع تائبه في الأحد أغسطس 30, 2009 10:50 pm

    اووووووووووو واو اية يابنتى دة انا موت من الجوع وانا صايمة تحفة تحفة تحفة بجد ربنا يخليكى ياجميل مووووووووه I love you مضحك

    Admin
    عضو متطور
    عضو  متطور

    انثى
    عدد الرسائل : 552
    العمر : 20
    المزاج : رايقة
    تاريخ التسجيل : 13/06/2008

    رد: من النهاردة مفيش تعب.......

    مُساهمة من طرف Admin في الإثنين أغسطس 31, 2009 1:15 am

    شكرا على الرد

      الوقت/التاريخ الآن هو الإثنين ديسمبر 05, 2016 1:40 pm